Golfbollar

Förr så var golfbollar alltid vita. Det fanns några enstaka modeller i färgerna rosa, gul och orange. Oftast billigare och sämre bollar, absolut inte anpassade för bättre golfspelare.

Detta har ändrats helt på senare år. Nu tillverkar alla stora bollmärken golfbollar i flera olika färger och olika designer i form av pix och turvis mönster, även när det kommer till tourbollar. Det är inte alls ovanligt att se proffs spela på färgglada bollar idag. Det har också blivit vanligare med diverse linjer på bollar som hjälper spelaren att sikta bollen mot hål vid puttning. Om du vill kika mer på golfbollar i alla möjliga färger så ska du kolla in NJ Golfs sortiment av golfbollar , där hittar du över 300 olika modeller. Allt i från vita till gröna golfbollar.

Vad ska man tänka på när man väljer golfbollar?

Även fast det finns golfbollar i alla möjliga färger så väljer de flesta att spela på vita golfbollar. Men en del golf vill sticka ut lite och spela på mönstrade bollar eller bollar i något häftig matt design. Det viktigaste är att du väljer en golfboll du gillar och ser bra i liften när det kommer till design och färg.

Ännu viktigare när man ska välja golfboll är att välja en boll som passar dig bäst. Målet är ju trots allt att spela så bra golf som möjligt. Inte att spela på en snygg golfboll. Därför är det viktigt att välja en boll som har rätt känsla och spinn och pris. Golfbollar är olika hårda, vissa upplevs som otroligt mjuka medans andra kan upplevas som rena stenkulor. Om du föredrar en mjukare känsla så ska du välja en mjuk golfboll.  Men det absolut viktigaste när du väljer golfboll är spinn. Golfbollar som spinner mycket har ett skal tillverkat av gummi. Det gör att du kan sätta mer spinn i bollen med alla klubbor, vilket gör att du kan slå fler olika typer av slag. Det är inte bara duktiga spelare som drar nytt av bollar som spinner mer utan studier visar att det gynnar de flesta spelarna oavsett nivå.

En nackdel med tourbollar är priset. De är nästan dubbel så dyra än mjuka golfbollar tillverkade i plastliknande material.